Bäste Resenär! Vi har just nu vissa tekniska störningar på grund av byte av bokningsplattform. Det påverkar framförallt vår online-incheckning, och vi hänvisar därför tillsvidare till incheckningsdiskar på respektive flygplats. Vi beklagar situationen och arbetar för att ha en lösning på plats så snart som möjligt.

Reseinformation

När du reser med populAir kan du ta med ditt husdjur. Djur som är tillåtna i kabinen och lastutrymmet är hundar och katter.

Att ta med ett husdjur ingår inte i din biljett, du måste lägga till detta i din bokning och du kommer att bli debiterad en kostnad.

Endast ett antal djur är tillåtna på varje flygning, och beroende på destination kan djurtransporter vara föremål för vissa villkor. Transport av djur (endast hundar och katter) i kabinen omfattas av vårt föregående och uttryckligen godkännande på följande nedanstående villkor. Skicka en förfrågan så snart som möjligt och inte senare än 24 timmar innan avresa.

För att få tillstånd att medföra ett husdjur på flygresan, antingen i kabinen eller i lastutrymmet, måste du boka plats och detta gör du genom att kontakta vårt Callcenter på telefonnummer 046(0)770 790 700eller via mail, callcenter@populair.com.

Kom ihåg att ha extra tid för incheckning och säkerhetskontroller när du reser med djur.

Allmänna regler för resa med husdjur

Vi följer förordningar och riktlinjer för att säkerställa att vi kan hålla ditt djur säkert och vid god hälsa under flygresan.
Husdjuret måste hållas i en liten väska/bur som får plats under sätet framför dig och husdjuret måste stanna kvar i väskan/buren under hela flygresan. Väskan/buren måste vara stängd under hela flygningen. Husdjuret och väskan/buren är att betrakta som ditt handbagage och du kan inte medföra ytterligare handbagage. 
Väskan/buren skall vara särskilt utformad för transport av husdjur och den måste vara tillverkad av ett välventilerat, starkt och läckage- och bitsäkert material.
Husdjur som reser i kabinen måste kunna stå upp, vända sig och ligga ned bekvämt i buren/väskan.

Begränsningar för hundar

populAir har begränsningar för transport av brakycefala hundraser, tex bulldog, mops och pekineser. Flygresor för brakycefala (trubbnosiga) djur innebär en ökad risk för andningsproblem på grund av den ökade stressen under flygresan.

Av denna anledning tillåter vi inte brakycefala raser att resa i lastrummet.