Bäste Resenär! Vi har just nu vissa tekniska störningar på grund av byte av bokningsplattform. Det påverkar framförallt vår online-incheckning, och vi hänvisar därför tillsvidare till incheckningsdiskar på respektive flygplats. Vi beklagar situationen och arbetar för att ha en lösning på plats så snart som möjligt.

MHQ

Mariehamn

Till och från Mariehamn Airport flyger vi måndag – fredag två gånger dagligen. Samt en tur på söndagar.

Destinationer

Mariehamn – Ålands somriga huvudstad

Mariehamns flygplats ligger endast ca 3,8 km utanför Mariehamn på Åland. Här kan besökare sen utforska Sjökvarteret i Östra hamnen, shoppa konsthantverk och njuta av god mat. Ålands Sjöfartsmuseum och museifartyget Pommern i Västra hamnen erbjuder roliga aktiviteter för både stora och små.

Maten har en central roll på Åland, där rågbrödet numera är Finlands nationalrätt men där lokala råvaror och säsongens produkter värderas högt. Traditionerna präglas av respekt för naturen och hållbarhet, med fokus på att använda och vårda lokala resurser. På restaurangmenyer kan man ofta se AX-märket som indikerar att rätterna innehåller lokalt producerade Åländska råvaror.

Restid

35 min

Resan tar en halvtimme, men glöm inte att du byter tidszon till en timme fram (ser ut som 1,5h)!

Upp till

2 turer dagligen

Till Arlanda måndag - fredag två gånger dagligen. Samt en tur på söndagar

Bra att veta

  • Flygplatsen har en taxfree butik. Där kan man handla skattefria varor, före flygningen både till Finland och Sverige, eftersom Åland ligger utanför EU:moms union.
  • På flygplatsen finns även cafe och konferansutrymme samt gratis wifi.
  • Mariehamns flygplats är lätttillgänglig att nå med bil eller taxi, på flygplatsen finns gratis parkeringsområde och möjlighet att hyra bil.
  • Kontakta flygplatsen på telefon +358 20708000
  • Mer info om flygplatsen hittar du på Mariehamn Airport